Alicja Sudoł laureatką konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik
27 Stycznia 2022

Z radością informujemy, że Alicja Sudoł uczennica Zespołu Szkół Spożywczych z Zabrza, która odbywa praktyczną naukę zawodu w firmie ROKER zajęła 3. miejsce w tegorocznej 27. edycji konkursu na „Najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik”.
Pierwszy etap konkursu odbywał się w szkołach, skąd najlepsi uczniowie awansowali i mieli możliwość startu w kolejnym etapie, odbywającym się w Tychach. W pierwszym dniu zawodów cukiernicy mieli wykonać tort okolicznościowy, 9 ciastek bankietowych oraz 3 figurki marcepanowe. Podczas drugiego dnia należało zaliczyć egzamin teoretyczny. Na laureatów etapu wojewódzkiego czeka na wiosnę udział w konkursie ogólnopolskim, który odbędzie się we Wrocławiu.
Alicji Sudoł oraz jej opiekunom nauki zawodu, a także nauczycielom serdecznie gratulujemy!





Pierwszy etap konkursu odbywał się w szkołach, skąd najlepsi uczniowie awansowali i mieli możliwość startu w kolejnym etapie, odbywającym się w Tychach. W pierwszym dniu zawodów cukiernicy mieli wykonać tort okolicznościowy, 9 ciastek bankietowych oraz 3 figurki marcepanowe. Podczas drugiego dnia należało zaliczyć egzamin teoretyczny. Na laureatów etapu wojewódzkiego czeka na wiosnę udział w konkursie ogólnopolskim, który odbędzie się we Wrocławiu.
Alicji Sudoł oraz jej opiekunom nauki zawodu, a także nauczycielom serdecznie gratulujemy!





« powrót